Donsdeken wassen in wasmachine

Mag ik mijn donsdeken zelf in de wasmachine steken? Dat is de vraag die wij geregeld krijgen bij het verkopen van een donsdeken. Het antwoord hierop is uitdrukkelijk: NEE !

Dons is zeer fragiel. Wanneer je een donsdeken in de wasmachine steekt wordt de dons onderworpen aan een te hete temperatuur en een te sterk wasproduct. Hierdoor beschadig je de dons en zit de kans er in dat het donsdeken achteraf niet op je bed belandt maar in de vuilbak. Als je dan toch beslist om het op een koude temperatuur en zonder wasproduct te wassen krijg je het donsdeken nooit proper. 

Daarom raden wij aan om je donsdeken te laten wassen door een professional. Bij Plutex worden de dons en tijk apart gewassen. De dons wordt op lage temperatuur met een shampoo gewassen waardoor deze terug zijn oorspronkelijk volume krijgt. De tijk daarentegen wordt op hoge temperatuur gewassen om hem terug proper en bacterievrij te krijgen.

Dit is een proces dat één maal om de vijf jaar moet gebeuren. Mits goed onderhoud gaat een kwalitatief donsdeken dan ook je hele leven mee. Vraag gerust naar uw dichtstbijzijnde Plutex reinigingspunt en dan weet u dat uw donsdeken in goede handen is!