Donsdekens en droogkuis/nieuwkuis

Mag ik mijn donsdeken laten wassen door een droogkuis/nieuwkuis ? Deze vraag krijgen wij regelmatig. Gelukkig stellen veel mensen deze vraag VOOR ze hun donsdeken hebben binnengebracht bij de droogkuis. Sommige mensen hebben minder geluk en zitten uiteindelijk met een beschadigd donsdeken dat klaar is voor de vuilbak.

Hoe kan je dit vermijden? Door je altijd goed te informeren over de manier van werken. Dons is een zeer fragiel product en moet met zorg en vakkennis behandeld worden.

De grootste fouten van niet gespecialiseerde droogkuizen :

  • Chemische wasproducten beschadigen de dons en zorgen voor geur hinder 
  • Wassen op te warme temperatuur zorgt voor het opbollen van de dons (volume verlies)
  • Wassen op koude temperatuur verwijdert onvoldoende het vuil

Daarom raden wij altijd aan om te opteren voor een gespecialiseerde dons reiniging. Bij Plutex halen we de dons volledig uit de tijk. De tijk wordt op hete temperatuur gewassen zodat deze terug vrij is van vuil en bacteriën. De dons wordt vervolgens gewassen met een milde shampoo die de natuurlijke vetlaag en waterafstotende kwaliteit van de dons niet beschadigd. Hierdoor krijgt de dons terug volume en wordt deze terug in de tijk geblazen.

Verschillende droogkuizen en nieuwkuizen werken met ons samen. Vraag voor de zekerheid naar een Plutex reinigingspunt bij u in de buurt om een professionele reiniging te garanderen.