Donsdekenreiniging

Een frisse, schone donsdeken zorgt voor een optimaal slaapcomfort en een goede nachtrust. Opteer dus voor een regelmatige donsdekenreiniging op professionele wijze, best om de 5 jaar. Dankzij zo’n donsdekenreiniging zal je niet enkel kunnen genieten van een zalige nachtrust, maar verleng je ook nog eens de levensduur van je donsdeken. Plutex is de expert in donsdekenreiniging van alle merken en soorten.

Professionele donsdekenreiniging

Zweten doen we allemaal tijdens onze slaap, de ene persoon al iets meer dan de andere. Door zijn vochtregulerende werking neemt het dons elke nacht een hoeveelheid van ongeveer 1 dl per persoon vocht en zweet op.

Verluchten is dus de boodschap! Hoewel vocht en zweet tijdens het verluchten opnieuw wordt afgegeven, laat transpiratievocht echter wel steeds residu’s na op donsvlokken. Vervolgens worden deze vlokken plakkerig, gaan ze samen klitten en kunnen ze zelfs klonters vormen. Met als gevolg dat door een vermindering aan volume het deken minder gaat isoleren en jou dus bijgevolg ook minder warmte zal bieden.

Omdat een donsdeken nu eenmaal moeilijk zelf grondig te reinigen valt, raden we steeds een professionele donsdekenreiniging aan. Een dergelijke donsdekenreiniging laat je best om de 5 jaar plaatsvinden. Hierdoor zal je niet enkel kunnen genieten van een warme nachtrust, maar verleng je ook nog eens de levensduur van je geliefkoosde donsdeken!

Hoe werkt een donsdekenreiniging

Donsdekenreinigingen nemen we ondertussen al meer dan 35 jaar voor onze rekening. Daarom garanderen we iedere keer weer een professionele reiniging van alle donsdekens, ongeacht de soort. Maar hoe gaat zo’n donsdekenreiniging nu precies in zijn werk? Bij een donsdekenreiniging gebeurt het wassen van de dons en de tijk -oftewel overtrek- volledig apart. Het dons wordt volledig uit de tijk gehaald en in een speciale machine vakkundig gewassen. Hierbij kan hij eventueel ook hersteld en ontdaan worden van stof eventuele gruis. De tijk wordt apart gewassen en indien nodig vernieuwd. Wens je je donsdeken te verlengen of verbreden? Ook daarvoor zit je bij Plutex goed!

Voordelen

vink donsdekenreiniging van alle merken

vinkBijvullen en/of tijk vernieuwen

vinkMeer dan 35 jaar
ervaring

Een donsdeken kopen of reinigen?

Laat je postcode en e-mailadres achter en wij brengen je op de hoogte van verkooppunten in je buurt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levenslange garantie op de dons

Toegegeven, aan een kwalitatieve donsdeken zit nu eenmaal een prijskaartje. Maar de aankoop van een échte donsdeken staat garant voor een leven lang plezier ervan!

MEER INFO

 
 

35 jaar ervaring in dons

Actief op de Belgische markt sinds 1985, kunnen we ondertussen reeds rekenen op meer dan 35 jaar ervaring inzake de reiniging en de fabricage van diverse donsdekens en kussens, waarbij vooral op de bovenste segmenten van de markt wordt gemikt.

MEER INFO